AdresGezgini A.Ş. olarak 10 yıldan bu yana binlerce işletme için dijital pazarlama ve yazılım geliştirme projelerinde çalıştık. Özellikle KOBİ’ler için günümüzde maliyetleri düşürmenin çok önemli olduğunun bilincindeyiz. AdresGezgini Ar-Ge merkezinde hali hazırda hem KOSGEB hem TÜBİTAK projelerini başarıyla yönetmekteyiz. Birçok KOSGEB destekli projemizi başarıyla tamamladık ve hibe destekleri konusunda oldukça tecrübeliyiz. Bu yazımızda özellikle internet reklamcılığı, yazılım veya danışmanlık satın alımı maliyetlerini düşürmek isteyen işletmeler için KOSGEB’in Yurtdışı Pazar Destek Programı’ndan bahsedeceğiz.
Öncelikle hatırlatmak isteriz ki destek programından faydalanmanız için öncelikle işletmenizi KOSGEB’e kayıt etmeniz gerekiyor. Kayıt olduktan sonra Yurtdışı Pazar Destek Programı’ndan faydalanmak için küçük bir proje yazmanız gerekiyor. Projenizin amacı işletmenizin yurtdışı satışlarını arttırmak veya ihracata bir başlangıç yapmak olmalı. Bu kapsamda KOSGEB yapacağınız personel giderleri, tanıtım giderleri, reklam desteği, hizmet alım ve danışmanlık giderlerini %70 oranında hibe olarak destekliyor. Tüm bu işlemleri KOSGEB’in online sistemine e-devlet girişi yaparak kendiniz yapabilir, takıldığınız noktada işletmenizin KOSGEB uzmanından rahatlıkla destek alabilirsiniz. Aşağıda Yurtdışı Pazar Destek Programı hakkında soru-cevap şeklinde bir özet çıkardık, bilgilerinize sunarız.
Destek tutarı ve destek oranı ne kadardır?
Destek üst limiti 300.000TL’dir, bu miktarın %70’i olan 210.000TL geri ödemesiz hibe desteği olup kalan %30’luk kısım geri ödemeli destek olarak belirlenmiştir.
Hangi giderler desteklenmektedir?
Proje dahilinde personel, yazılım, tanıtım (dijital pazarlama ve reklam dahildir), danışmanlık, hizmet alım, fuar katılım ve belgelendirme gibi giderler desteklenmektedir. Dijital pazarlama için giderleriniz 20.000TL'ye kadar toplam tanıtım giderleri(katalog basımı, fuar dahil olmak üzere) 100.000TL’ye kadar desteklenmektedir.
Yurtdışı destek programına her işletme başvurabilir mi?
KOSGEB’e kayıtlı her işletme başvuru yapabilir. İşletmeler sadece 1 kez bu programdan faydalanabilir, bu nedenle destek tutarını olabildiğince maksimumda kullanmak ve proje süresini 12 ay veya daha uzun belirlemek bu açıdan önemlidir.
Yurtdışı pazar desteği kapsamında internet reklamcılığı ve yazılım ile ilgili hibe almak için ne yapmalıyım?
Yapmanız gereken tek şey proje hazırlarken AdresGezgini ile irtibata geçip bizden proforma fatura ve teklif istemek. Ekibimiz bunları hazırlayıp size sunacaktır. AdresGezgini TSE belgeli, ISO 9001 ve 27001 standartlarına uyan bir firma olduğu için destek süreçlerinizde herhangi bir engelle karşılaşmazsınız.
YORUMLAR
Gamze İstek | 21 Ocak 2020
Merhaba. Mayıs ayı itibarıyla İngiltere’ye yerleşeceğiz ve orada bir kahve dükkanı açmayı düşünüyoruz. Böyle bir destek almak İçin acaba ne yapmamız gerekli?
AdresGezgini | 3 Şubat 2020
Merhaba Gamze Hanım, ekibimizden ilgili arkadaşımız bu konu hakkında en kısa sürede sizi bilgilendirecektir.
GÜLCAN AĞUŞ | 3 Şubat 2020
YURTDIŞI PAZAR DESTEĞİ PROJELENDİRME HAKKINDA GÖRÜŞMEK İSTİYORUM
İdil Karaköse | 4 Şubat 2020
Merhaba Gülcan Hanım, konu ile ilgili ekibimiz sizlerle iletişime geçecektir.
Fatma Arıcan | 7 Mart 2020
Merhaba yurdusi destekleri icin detay gorusmek icin bilgiler almak istyorum.
AdresGezgini | 20 Temmuz 2020
Merhaba Fatma Hanım, ekibimizden ilgili arkadaşımız bu konu hakkında en kısa sürede sizi bilgilendirecektir.
Berfu | 10 Haziran 2020
Merhaba, Ben e-ihracat sitemi kurmak istiyorum, gıda üzerine. Burada devlet teşvilkleri nelerdir, nasıl yararlanabilirim, yardımcı olabilir misiniz?
AdresGezgini | 20 Temmuz 2020
Merhaba Berfu Hanım, ekibimizden ilgili arkadaşımız bu konu hakkında en kısa sürede sizi bilgilendirecektir.
Lokman Hekim Kılıçaslan | 19 Temmuz 2020
Tekstil boyahane fabrikamız yüklü miktarda ihracat yapmaktadır. Yurtiçi ve yurtdışında reklam vermek için ne tür teşvikleriniz vardır?
AdresGezgini | 20 Temmuz 2020
Merhaba Lokman Bey, ekibimizden ilgili arkadaşımız bu konu hakkında en kısa sürede sizi bilgilendirecektir.
Murat ursavaş | 1 Ağustos 2020
Merhabalar Mevcutta eski bir şirketimiz var yurt içinde satış yapan 20 yıllık A.Ş. ama yurt dışı satış için yeni bir şirket kurmak istiyoruz şirket ortaklarından biri şirketi kurmadan kosgep kursuna gitti sizce yeni şirket acmalımı yoksa mevcut şirketten destek alınabilirmi
AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi | 31 Ağustos 2020
Merhabalar Murat Bey, Kosgeb Yurt Dışı Pazar Desteği ile ilgili detaylı bilgiye şu link üzerinden ulaşabilirsiniz. https://adresgezgini.com/kosgeb-yurt-disi-pazar-destegi