anasayfa |


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

09-10-2019

KOSGEB Yurtdışı Pazar Desteği

AdresGezgini A.Ş. olarak 10 yıldan bu yana binlerce işletme için dijital pazarlama ve yazılım geliştirme projelerinde çalıştık. Özellikle KOBİ’ler için günümüzde maliyetleri düşürmenin çok önemli olduğunun bilincindeyiz. AdresGezgini Ar-Ge merkezinde hali hazırda hem KOSGEB hem TÜBİTAK projelerini başarıyla yönetmekteyiz. Birçok KOSGEB destekli projemizi başarıyla tamamladık ve hibe destekleri konusunda oldukça tecrübeliyiz. Bu yazımızda özellikle internet reklamcılığı, yazılım veya danışmanlık satın alımı maliyetlerini düşürmek isteyen işletmeler için KOSGEB’in Yurtdışı Pazar Destek Programı’ndan bahsedeceğiz. 

Öncelikle hatırlatmak isteriz ki destek programından faydalanmanız için öncelikle işletmenizi KOSGEB’e kayıt etmeniz gerekiyor. Kayıt olduktan sonra Yurtdışı Pazar Destek Programı’ndan faydalanmak için küçük bir proje yazmanız gerekiyor. Projenizin amacı işletmenizin yurtdışı satışlarını arttırmak veya ihracata bir başlangıç yapmak olmalı. Bu kapsamda KOSGEB yapacağınız personel giderleri, tanıtım giderleri, reklam desteği, hizmet alım ve danışmanlık giderlerini %70 oranında hibe olarak destekliyor. Tüm bu işlemleri KOSGEB’in online sistemine e-devlet girişi yaparak kendiniz yapabilir, takıldığınız noktada işletmenizin KOSGEB uzmanından rahatlıkla destek alabilirsiniz. Aşağıda Yurtdışı Pazar Destek Programı hakkında soru-cevap şeklinde bir özet çıkardık, bilgilerinize sunarız. 

Destek tutarı ve destek oranı ne kadardır?
Destek üst limiti 300.000TL’dir, bu miktarın %70’i olan 210.000TL geri ödemesiz hibe desteği olup kalan %30’luk kısım geri ödemeli destek olarak belirlenmiştir. 

Hangi giderler desteklenmektedir?
Proje dahilinde personel, yazılım, tanıtım (dijital pazarlama ve reklam dahildir), danışmanlık, hizmet alım, fuar katılım ve belgelendirme gibi giderler desteklenmektedir. Dijital pazarlama için giderleriniz 20.000TL'ye kadar toplam tanıtım giderleri(katalog basımı, fuar dahil olmak üzere) 100.000TL’ye kadar desteklenmektedir. 

Yurtdışı destek programına her işletme başvurabilir mi?

KOSGEB’e kayıtlı her işletme başvuru yapabilir. İşletmeler sadece 1 kez bu programdan faydalanabilir, bu nedenle destek tutarını olabildiğince maksimumda kullanmak ve proje süresini 12 ay veya daha uzun belirlemek bu açıdan önemlidir.
 
Yurtdışı pazar desteği kapsamında internet reklamcılığı ve yazılım ile ilgili hibe almak için ne yapmalıyım?
Yapmanız gereken tek şey proje hazırlarken AdresGezgini ile irtibata geçip bizden proforma fatura ve teklif istemek. Ekibimiz bunları hazırlayıp size sunacaktır. AdresGezgini TSE belgeli, ISO 9001 ve 27001 standartlarına uyan bir firma olduğu için destek süreçlerinizde herhangi bir engelle karşılaşmazsınız. 

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

17-04-2010

Sosyal Medya, Modernliğin Gölgesinde Sosyal Mecralar ve Kitle Psikolojisi...

Türk toplumu olarak “kavramsallaştırma” (conceptualize) konusunda bir sorunumuz olduğunu düşünüyorum. Ne...

Sosyal Medya, Modernliğin Gölgesinde Sosyal Mecralar ve Kitle Psikolojisi

13-12-2019

Semih Varol ile Gerçekleştirdiğimiz Röportaj...

Dijital dünyaya nasıl adım attınız? Sizi henüz takip etmiyor olanlar için kısaca hikayenizi anlatabilir...

Semih Varol ile Gerçekleştirdiğimiz Röportaj

11-12-2012

eKapici.com “Sanal ve Modern Kapıcınız” [Röportaj]...

eKapici.com birçoğumuzun bildiği üzere, İzmir’li üniversite öğrencisi iki genç arkadaş tarafından hayata...

eKapici.com “Sanal ve Modern Kapıcınız” [Röportaj]