anasayfa |


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

29-11-2011

Sosyal medya denilince akla gelen ilk ağ Facebook oluyor. Dünya genelinde 800 milyondan fazla üyesi bulunan Facebook, markaların da en büyük sınavı. Küçüklü büyüklü bütün işletmeler Facebook'ta hayran toplamaya, kendilerini beğendirmeye çalışıyor. Kimi bu testi başarılı bir şekilde tamamlıyor kimi ise istediği performansı elde edemiyor.

Facebook'ta nasıl başarılı oluruz? Aşağıda başarısız olmamanın 7 adımını anlattım. Eklemek istedikleriniz olursa yorum bırakabilirsiniz.

1. Hayran sayfanızın geçerli bir URL’si yok: Facebook hayran sayfanız size ait bir isme değil de numaralardan oluşan uzun bir web adresine sahipse offline ve online pazarlama arasında bir yerlerde sıkışıp kalmışsınız demektir. Örneğin, facebook.com/pages/isletme-sayfaniz/1243195150571521 şeklinde bir adres insanların sizin markanızı hatırlayamamasına yol açar. Ayrıca geleneksel mecralarda Facebook sayfanızın tanıtımını yaparken zorlanırsınız. Markanıza ait seçilmiş bir ad, işletmenizle ilgili pazarlama stratejileri oluşturmanızda yardımcı olur.

2. Facebook açılış sayfanız yok: Bir şekilde sayfanızı bulan kişiler direkt olarak duvarınıza yönleniyorsa bu sizin için eksi bir puandır. İşletmenizle ilgili ufak ipuçlarından oluşan bir karşılama sayfası tasarlayın. Bunun için kullanabileceğiniz birçok ücretsiz araç da mevcut. İsterseniz kurumsal web sayfanızın bir benzerini bile Facebook sayfanıza ekleyebilirsiniz. Açılış sayfalarında paragraflarca anlatılmış kurum öykülerine yer vermektense esas noktaları yazmanız daha iyi olur. Yapılan araştırmalara göre Facebook kullanıcılarının %63’ü marka sayfalarını beğendikten sonra bir beklenti içine giriyorlar. İndirimler, hayran sayfasına özel kampanyalar ya da ürününüz ile ilgili özel bilgiler hayranlarınızın heyecanını taze tutacaktır.

3. Açılış sayfanız var ama varsayılan sayfa olarak belirlenmemiş: Diyelim ki bir açılış sayfanız var, üstelik de çok şık ama gelin görün ki ayarlarınızı yenilemediğiniz için sayfanıza uğrayan ilk ziyaretçiler direkt olarak duvarınıza yönleniyor. Bu durum hayranlarınızın gözünde olumsuz bir intiba oluşturur. Doğru yönlendirmeyi sayfanızın ayarlar sekmesinden gerçekleştirin.

4. Sadece ürünlerinizle ilgili sıkıcı bilgiler veriyorsunuz: Ürünlerinize sizden başka kimse ilgi duymaz. Bir topluluk oluşturduysanız onlara ürünlerinizin hayatlarını nasıl kolaylaştırdığını anlatın, faydalı ve eğlenceli bilgiler verin.

5. Hayranlarınız var ama onlarla iletişim kurmuyorsunuz: 1000’den fazla hayran topladınız ama onlarla iletişime geçmiyorsunuz, onlara soru sormuyorsunuz. Paylaşım yapmıyorsunuz, yorum yazmıyorsunuz dolayısıyla da başarıya ulaşamıyorsunuz. Eğlenin ve hayranlarınızı da bu eğlenceye dahil edin.

6. Harekete geçiren ifadeler kullanmıyorsunuz: Rakiplerinizin ya da beğendiğiniz markaların Facebook sayfalarına bir göz gezdirin. Nasıl güncellemeler yapıyorlar, ne tarz fotoğraflar paylaşıyorlar? İlham veren Facebook duvar yazılarına bir göz atın. Benzer ifadeler oluşturun.

7. EdgeRank algoritmasından haberiniz yok: Facebook’un Edgerank algoritması sayesinde markalar kullanıcıların haber kaynağında görünür oluyorlar. Bu algoritma bir kullanıcının ana sayfasında nelerin görüneceğine karar verir. Algoritma temelde 3 basit temel üzerine kurulu. Bunlar; yakınlık, önem ve güncellik olarak sıralanabilir. Yani siz bazı kullanıcılarınızla yakın değilseniz, önemli içerikler girmiyorsanız ve güncel değilseniz, isteseniz de kullanıcıların ana sayfasında yer alamıyorsunuzdur. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi EdgeRank’inizi yüksek tutmanız için kullanıcılarınızla iletişim ve etkileşim halinde olmalı, o düzeyde güncellemeler yapmalısınız.

Yardımcı kaynak: DreamGrow

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

04-02-2011

Google AdWords: Seçilmiş Reklamlar için Daha Uzun Başlıklar...

Google AdWords ekibi reklamverenlerin daha kaliteli ve rahat bir hizmet alabilmesi için AdWords'de her geçen gün bir...

Google AdWords: Seçilmiş Reklamlar için Daha Uzun Başlıklar

26-02-2014

KOBİ’ler İnternet Reklamlarından Sağlayacağı Verimi Nasıl Ölçmeli?...

KOBİ’lerle ilgili yazı dizimizin ilk bölümünde internet reklamcılığı konusunda oldukça deneyimli...

KOBİ’ler İnternet Reklamlarından Sağlayacağı Verimi Nasıl Ölçmeli?

20-12-2013

Anlamını 'Havada Asılı Bahçeler' den Alan Asma Bahçeler de Ufukla Göz Gözesiniz...

1994 yılında kurulan Tanyer İnşaat, İzmir semalarına Altınvadi, Altınova ve Mavi Su Evleri'ni kazandırdıktan...

Anlamını 'Havada Asılı Bahçeler' den Alan Asma Bahçeler de Ufukla Göz Gözesiniz